Toespraak Minister R.N. Kuldipsingh, Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken i.v.m. Internationale dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap

Toespraak Minister R.N. Kuldipsingh, Minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken i.v.m. Internationale dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap

10-02-2021

Dames en heren,

Jongens en Meisjes,

 

De Verenigde Naties heeft 11 februari uitgeroepen tot Internationale dag van Vrouwen en Meisjes in de Wetenschap. Deze dag erkent de kritieke rol die vrouwen en meisjes in de wetenschap en technologie spelen. Het thema dit jaar is: Vrouwelijke wetenschappers in de voorlinie tijdens de strijd tegen Covid-19.

Wereldwijd zijn er nog steeds veel meer mannelijke wetenschappers en mannen in technische beroepen dan vrouwen. Ook in Suriname. Om deze ongelijkheid op te heffen is het belangrijk dat meisjes gestimuleerd worden om ook echt voor een wetenschappelijke of technische carriere te kiezen als ze dat zelf ook heel graag willen. Ook is het van belang dat de bewustwording in de samenleving vergroot wordt. Er bestaan geen vastgestelde mannen- en vrouwenberoepen. Meisjes kunnen ook piloot, ingenieur, monteur of historicus worden.

Als Minister belast met Jeugdzaken en zeker in de combinatie met Arbeid en Werkgelegenheid wil ik van hieruit een beroep doen op de ouders, verzorgers en leerkrachten om onze meisjes vooral, maar ook onze kinderen in het algemeen, te blijven motiveren en die ondersteuning te bieden bij de realisatie van hun dromen en zeker hun droombaan.

Aan de jongeren en vooral onze meisjes wil ik zeggen: het maakt niet uit welk beroep je wilt uitoefenen, als je maar op een eerlijke, verantwoorde en oprechte manier aan je geld kan komen: ga ervoor!

Empowerment is heel belangrijk en stelt ons in staat om keuzes te maken. Als opvoeders hebben we de gezamenlijke taak sterke vrouwen (en ook mannen) groot te brengen zodat we uiteindelijk een sterke samenleving hebben. Let us empower our girls to build a brighter future!