UNICEF overhandigd apparatuur aan minister Kuldipsingh

UNICEF overhandigd apparatuur aan minister Kuldipsingh

12-02-2021

In het kader van het pilot project “Case management- en doorverwijssysteem” voor kinderen heeft Patrick Matala, Program Manager van de UNICEF, apparatuur overhandigd aan Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Het doel van dit project is om te raken tot een doorverwijssysteem, zodat de gevallen waarbij kinderen bescherming nodig hebben, worden doorverwezen. Hiermee wordt er getracht om kinderen de nodige hulp zo gauw mogelijk te bieden. De overhandiging heeft op donderdag 11 februari plaatsgevonden.

 

De aangeboden apparatuur is van eminent belang voor het opzetten van een effectieve en efficiente tracking- en data systeem, waarbij alle ingekomen en verwerkte informatie centraal wordt opgeslagen. Gelet op het beleidsgebied van het ministerie zal dit zeker bijdragen aan de verbetering van de bescherming van het Surinaams kind bij de aanpak van het fenomeen kinderarbeid. Alle gevallen van kinderarbeid die binnenkomen zullen geregistreerd worden en waarnodig worden doorverwezen.

Dhr. Patrick Matala, Program Manager van de UNICEF, heeft apparatuur overhandigd aan Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

 

Paramaribo, 11 februari 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken