Publicatie “Arbeid in cijfers” 2017- 2019 gepresenteerd

Publicatie “Arbeid in cijfers” 2017- 2019 gepresenteerd

15-12-2020

De publicatie “Arbeid in cijfers” 2017 – 2019 is gepresenteerd aan de minister en directie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J). Het doel van de publicatie is het verschaffen van betrouwbare statistieken ten behoeve van de gemeenschap onder andere beleidsmakers, studenten, bedrijfslevenorganisaties en andere belanghebbenden. De presentatie is op maandag 14 december verzorgd door het fungerend hoofd Arbeidsstatistieken van het ministerie, Tirlotma Marhe- Kewal.

 

In de publicatie is data opgenomen over de geregistreerde en geplaatste werkzoekenden, vacatures, vreemdelingen op de Surinaamse arbeidsmarkt, ontslagaanvragen en meldingen, het aantal gecertificeerde personen door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), bedrijfsongevallen, ingeschreven personen bij Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS) en het aantal werkonderbrekingen (stakingen). De data is eveneens in grafieken weergegeven. Deze data wordt regulier verwerkt door de Afdeling Arbeidsstatistieken van het Onderdirectoraat Arbeidsmarkt. Deze afdeling verzamelt eveneens andere data, de arbeidsmarkt rakende.

Fungerend hoofd Arbeidsstatistieken van AW&J, Tirlotma Marhe- Kewal overhandigd de publicatie "Arbeid in cijfers" 2017- 2019 aan Minister Kuldipsingh

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat voor de volgende publicatie ook statistieken aangaande de jeugd opgenomen zullen worden, gezien dit beleidsgebied toegevoegd is aan het ministerie van Arbeid. Op basis van de cijfers zal er ook nagegaan worden waar een aanscherping of wijziging van beleid moet plaatsvinden.

Aangehecht treft u de publicatie.

Paramaribo, 14 december 2020

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken