Certificaatuitreiking ‘keukenassistent’ in Nickerie

Certificaatuitreiking ‘keukenassistent’ in Nickerie

30-08-2021

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft certificaten mogen overhandigen aan 12 cursisten voor het succesvol afronden van de training ‘keukenassistent’, die verzorgd is door de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC). De training maakt deel uit van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen. De certificaatuitreiking heeft plaatsgevonden op 24 augustus 2021 in Nickerie.

De trainees hebben hun certificaten in ontvangst  genomen

De directeur van de SHTTC, Rabin Boeddha, heeft tijdens zijn toespraak aangegeven trots te zijn op de participatie en de inzet van de cursisten. Samen met de trainer Michael Hermelijn zijn zij de mening toegedaan dat de cursisten van Nickerie de betere resultaten hebben opgeleverd tot nu toe van de verzorgde trainingen. Beide heren hebben de cursisten aangemoedigd om het niet te laten bij het behalen van een certificaat, maar zich verder verdiepen in het vak en gebruik maken van de trainingen die verzorgd worden door de SHTTC. Verder heeft Boeddha aangehaald dat de SHTTC in de nabije toekomst meer trainingen zal brengen richting Nickerie zodat ook de mensen van het rijstdistrict zich verder kunnen ontwikkelen en scholen op het gebied van Hospitality en Toerisme. De directeur heeft de felicitatie en dank uitgebracht aan de cursisten en vertrouwt erop dat hetgeen de cursisten aangeleerd hebben, toegepast zal worden in de praktijk.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris (DC) van Nickerie, heeft de cursisten op het hart gedrukt om de kansen te grijpen die geboden worden en het beste ervan te maken. De burgermoeder heeft de jongeren aangemoedigd om in zichzelf te investeren om zodoende meer kennis en ervaring op te doen. Gobardhan heeft gezegd uit te kijken naar deze cursisten in de horeca sector zodat zij de opgedane kennis verder kunnen ontplooien.

Minister Kuldipsingh heeft aangegeven dat het ongetwijfeld is dat de SHTTC kwalitatieve en beroepsgerichte trainingen verzorgd die bijdragen aan de kwaliteitsverbetering van de toerisme en horeca sector in Suriname. De bewindsvrouwe heeft benadrukt dat elke horecazaak hulp nodig heeft en het nu de kans is voor de cursisten om deze kans aan te grijpen of zelf te starten met een kleine onderneming in Nickerie. De minister heeft aangegeven meer projecten en trainingen te brengen naar het rijstdistrict zodat ook zij zich verder kunnen ontwikkelen. Verder

heeft Kuldipsingh haar dank felicitaties uitgebracht aan de cursisten en alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan dit succesvol project.

 

Paramaribo, 25 augustus 2021

Communicatie Unit

Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken